Yoga Intensive

Energetische Blokkades

Is het je opgevallen dat je altijd dezelfde soort mensen tegen komt die je compleet van je stuk kunnen brengen? Zie je een rode draad in je leven van situaties die erg op elkaar lijken waar je steeds verkeerd mee om lijkt te gaan?

Of heb je juist fysieke klachten die niet over lijken te gaan ondanks de hulp van de medische wetenschap? Ervaar je op bepaalde momenten gevoelens of emoties die zo groot zijn dat je je er geen raad mee weet?Of herken je vaak een zelfde soort gedachte bij jezelf: ‘Dit kan ik toch niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘wat heb ik dit leven nu te bieden’ of een ander soort negatieve gedachte?

Vraag je je af wat deze voorbeelden met elkaar te maken hebben? In alle gevallen kun je te maken hebben met een energetische blokkade.

Bepaalde onprettige of onveilige situaties, met name in je jonge jaren, worden in je lichaam opgeslagen als blokkades. Dit kunnen zich uiten als een lichamelijke klacht waardoor je uitgenodigd wordt om daarnaar te kijken. Ook kunnen bepaalde, vaak pijnlijke, situaties in je leven steeds terugkomen, totdat de blokkade helemaal is ‘gezien’ en daarmee opgelost.

Klinkt dat herkenbaar? Dit is wat we gaan doen in deze derde intensive:

We gaan het hebben over het energetisch lichaam. Hoe verhoud zich dat tot je fysieke lichaam? Op wat voor manieren kunnen blokkades zich zichtbaar maken? En hoe herken je die? Hoe kun je kijken naar gedachten en gevoelens, zodat blokkades opgelost kunnen worden?

Daarna gaan we met ademhalingsoefeningen, houdingen en meditatie energie of energiestromen in het lichaam voelen. Wanneer er fysieke blokkades ontdekt worden, gaan we door middel van de ademhaling en meditatie kijken of deze losgelaten mogen worden. Dit zijn praktische oefeningen die je ook altijd op een later moment toe kunt passen.

Let wel; deze intensive is een groepsles. Natuurlijk kunnen individuele voorbeelden aan bod komen, maar we gaan voornamelijk in het algemeen voorbeelden benoemen. Hierdoor kun je wellicht uiteindelijk bij jezelf blokkades herkennen, zien en daarmee oplossen. Tijdens deze intensive gaan we niet volledig in op specifieke emotionele of fysieke klachten.

De theorie en de yoga is gebasseerd op de filosofie van Sri Aurobindo. Dit was een Indiase yogi en vrijheidsstrijder, hij is de grondlegger van de integrale yoga. Naast Sri Aurobindo zijn ook meer hedendaagse wijsheden zoals Eckhart Tolle, Prajnaparamita en Ganjaji belangrijke inspiratiebronnen.

“Je kunt nooit datgene zijn wat je waarneemt”
Jac Zitman

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data bekend. Wil je hier graag bij zijn? Stuur dan een mail naar aan@allinevandermeulen.nl of neem contact op via 0618459578.