Tieneryoga

Yoga voor jongens én meiden van 10 - 18 jaar

Iedere donderdagmiddag van 16.00 – 17.15 uur

Tijdens de puberteit verandert er veel. Tijdens de tiener-yogalessen mag je leren hoe je jezelf kunt blijven. Vaak zie in de tienertijd dat je veel meer vanuit je hoofd gaat leven. En juist daarvan wordt het leven soms ongelofelijk ingewikkeld.

Tijdens de yogales zijn we aan het voelen, met name je lijf. Hierdoor blijf je in contact met je lichaam en leer je goed te herkennen wat voor jou goed voelt, in plaats van dat je dingen gaat doen waarvan je denkt dat het zo hoort.

Een yogales bestaat uit houdingen, die we binnen de yoga asana’s noemen. Vaak zijn dit redelijk eenvoudige houdingen, die we een tijdje aanhouden. Doordat we dit allemaal heel langzaam doen, blijf je voelen wat er in én na een houding gebeurd met je lichaam.

We besteden ook veel aandacht aan de ademhaling. Met je ademhaling kun je bijvoorbeeld weer ontspannen, op de momenten dat je je gestresst of onzeker voelt.

We eindigen een yogasessie altijd met een ontspanningsoefening of meditatie. Hierin leer je hoe je vanaf een afstandje naar je zelf kan kijken. Dat zorgt er namelijk voor dat je veel beter jezelf kan blijven!

Tijdens de yogalessen doe je alleen datgene waarbij je je zelf prettig voelt. Durf jij bijvoorbeeld uit een houding te komen, als alle anderen daar nog in blijven? Kun je een houding prettig aannemen, of doe je dit heel geforceerd omdat je je graag je best wilt doen? Dit zijn leuke dingen om in jezelf naar te kijken, omdat je dat waarschijnlijk ook in je dagelijks leven tegenkomt. Daarom is er na de les is er een kopje thee, zodat we na kunnen praten over de les en over wat je tegenkomt in je leven.

De tieneryogalessen zijn voor jongens én meiden tussen de 10 en 18 jaar.

Praktische informatie

Datum: iedere donderdagmiddag
Tijd: 16.00 – 17.15 uur
Kosten: € 75,- voor 10 lessen (kennismakingsles € 7,50)
Locatie: Yogastudio Leela, Great Sminia 38, 9172 RA Ferwert
Meer informatie en opgave: aan@allinevandermeulen.nl

Ik meld me aan Praktische informatie