Alline.

Op mijn 20e kwam ik in aanraking met yoga, dankzij de yogalessen die ik van twee lieve vriendinnetjes op mijn verjaardag kreeg. Ik herinner me nog goed één van mijn eerste lessen bij Richard den Dunnen van Libeté Yoga. Ik kon nauwelijks voorover buigen en alle oefeningen voelden erg ongemakkelijk voor mijn stijve lichaam. Het meest opvallendste vond ik nog dat ik nauwelijks iets voelde. Mijn beide voeten tegelijk voelen was een onmogelijke opgave.

Na een jaar yogalessen te hebben gevolgd besloot ik in de zomer periode te stoppen. Toen mijn depressieve gevoelens en angsten meteen weer terugkwamen, ‘moest’ ik van mijn vriend doorgaan met de yoga. De beste beslissing ooit! Al die jaren ben ik blijven lessen bij Richard en werd ik steeds enthousiaster.

Begin 2016 kreeg ik het fantastische aanbod om yoga te geven onder de Libeté vlag. Natuurlijk was daar een goede opleiding voor nodig, die ik zou volgen bij de Stichting Integrale Yoga Nederland. De docenten daar besloten anders: Richard zou mij zelf opleiden. Tijdens deze intensieve, persoonlijke opleiding ben ik begin 2017 gestart met het geven van yogalessen.

 

Je Ware Zelf

De visie van de integrale yoga voelde voor mij als thuiskomen. Hier was ik altijd al naar op zoek! Al vroeg was ik geïnteresseerd in de vraag ‘wie zijn wij’ of ‘wie ben ik’. Op mijn 15e kwam ik in een depressieve periode terecht bij natuurgenezer, paragnost en magnetiseur Jac Zitman. Hij vertelde me toen al dat ik de waarnemer was, niet ‘Alline’. Ik begreep er helemaal niets van, maar wist dat het waar was. Ook tijdens mijn studies (het Cibap en de Kunstacademie) bleek het vraagstuk ‘wie ben ik?’ een steeds terugkerend thema.

En daar was ‘ineens’ de leer van Sri Aurobindo. Sri Aurobindo heeft de basis gelegd voor de Integrale Yoga. En ook hij verwijst naar dat wat je werkelijk bent, dat alles energie is en dat bewustwording de sleutel is tot een nieuwe wereld. Precies datgene wat Jac Zitman ook altijd vertelde.

En dat is ook wat je wellicht mag ervaren tijdens mijn yogalessen. Voel en neem waar, laat alles er zijn. Door te ontspannen en heel helder waar te nemen kan er ruimte komen rondom het denken, het voelen en de sensaties in het lichaam. Je wordt je bewust van de stilte, de getuige achter al het denken, achter al de gevoelens, achter alles wat je waar kunt nemen. De heldere, blauwe lucht achter de wolken.

 

Andere projecten

Gezondheid is iets wat me heel erg interesseert. De zwangerschap is een fantastische periode om bewuster in het leven te staan. Daarom werk ik samen met een aantal experts aan Het Nieuwe Zwanger Worden. Naast het gelijknamige boek is dit een online kennisbank waarin gezondheid en een natuurlijk verloop van  zwangerschap centraal staat in de periode van de zwangerschap en de eerste tijd met je kindje. Je vind hier onder ander artikelen en video’s vanuit de Chinese geneeswijze, de homeopathie, orthomoleculaire voeding en de zwangerschapsyoga.

 

Integrale Yoga

Je bent van harte welkom in één van de groepslessen! Er zijn op vijf locaties in Noord-West Friesland Integrale Yogalessen. Is er iets anders wat ik voor je mag doen? Doe gerust een berichtje!

 

Integrale Yoga: ontspanning en bewustzijn