Yoga Intensive

Ontspanning

Na een dag hard werken zitten je schouders op slot. Eenmaal “rustig” thuis zet je een kopje koffie, doe je de tv aan of duik je achter de telefoon (weg rust…). ’S Avonds merk je dat in slaap vallen best een gedoe is als het hoofd maar door maalt. En in de eerste week van de vakantie heb je een abonnement op de griep. Het leven dendert maar door en aan iedereen die vraagt hoe het gaat, zeg je: “Druk!”.

Net als de rest van de wereld ga je op yoga, want je moet meer ontspannen. Na een uur yogales kun je het woord “ontspanning” wel dromen! Maar werkelijk ontspannen is nog best ingewikkeld, merkt je als in een vooroverbuiging alle spieren weerstand geven.

 

Waarom is dat toch zo moeilijk, ontspannen? Wat heeft ontspannen te maken met voelen? En met het brein, met de gedachten? Uiteindelijk zelfs met wie je werkelijk bent?

Tijdens deze Yoga Intensive gaan we dieper in op het fenomeen ontspanning. Een logisch gevolg is dat we ook gaan kijken naar stress, iets wat in deze tijd een steeds grotere rol speelt in het ontstaan van disbalans en ziektes.

Na een korte inleiding doen we een yogales van zo’n twee uur. Zoals je wellicht gewend bent van de Integrale yoga, nemen ademhaling en meditatie een belangrijke rol in. Daarnaast gaan we kijken hoe we tijdens de Asana’s (houdingen) zo weinig mogelijk kunnen doen, zodat een houding nog effectiever wordt. (Dat geld voor alles trouwens wat je “doet”, maar dat terzijde 😉 )

Na de yoga is er thee en chocola. Er is ruimte voor vragen en we kunnen in gesprek over ontspanning. Natuurlijk kunnen we ook kijken naar andere onderwerpen aan het licht komen aan de hand van de yoga.

“Je kunt nooit datgene zijn wat je waarneemt”
Jac Zitman

Zondag 5 april 2020: Thema Ontspanning

Tijd: van 13.00 – 16.30 uur
Locatie: Yoga- en massagepraktijk, Zuidermiedweg 7
9074 LD Hallum
Kosten: 25,- (incl thee en chocola)
Opgave: aan@allinevandermeulen.nl of 0618459578