Yoga Intensive

Mentale stilte

Loopt jou hoofd soms ook over van gedachten? Lig je op bed waslijstjes te maken van alles wat je nog moet doen? Is piekeren één van jou specialiteiten? En lukt het je soms even om de boel in je hoofd wat rustiger te krijgen, maar kun je dat niet vasthouden?
Of ben je bezig met yoga, meditatie of mindfullnes en wil je je daarin verder verdiepen?

Dan is deze Yoga Intensive echt iets voor jou!

Wat gaan we doen:

We gaan in gesprek over wat gedachten zijn. Je wordt bewust van je eigen gedachten. Je krijgt inzicht in wat gedachten zijn, zodat je op een andere manier gaat kijken naar dat gekroel in je hoofd. En daarin zit ook meteen de oplossing!

Na het ‘filosofische’ gedeelte gaan we aan de slag. Of nou ja, aan de slag.. we gaan vooral waarnemen. Doormiddel van yoga-houdingen, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie mag je de ruimte achter de gedachten, of beter gezegd, de ruimte waarin gedachten verschijnen, opzoeken en herkennen. En het leuke is dat je op deze manier steeds dichter bij jezelf komt. Want die ruimte.. dát ben jij!

De Yoga Intensives zijn yogalessen van zo’n 3 uur. Er is ruimte om in gesprek te zijn, aan de hand van een thema of vragen die bij jezelf nu een rol spelen. Daarnaast gaan we dieper in op bepaalde asana’s, de adem en meditatie. Tussendoor is er thee en chocola 😉

Het is fijn wanneer je enige ervaring hebt met yoga, ademhaling of meditatie, maar je hoeft niet het idee te hebben dat je voor de Intensive ‘iets moet kunnen’. De Intensive is op dezelfde manier opgebouwd als de reguliere lessen: rustig, zonder te forceren en voor iedereen toegankelijk. Ook als je normaal gesproken niet bij mij lest, ben je natuurlijk van harte welkom.

Praktische informatie

Nog geen datum bekend

“Wijsheid zegt me dat ik niets ben. Liefde zegt me dat ik alles ben.”
Shri Nisargadatta Maharaj