Ervaringen

Integrale Yoga, Ontspanningssessies en Koudwater

De Integrale Yoga bij Alline heeft mijn angst om te bewegen weggenomen en mijn kwaliteit van leven echt positief beïnvloed.

Zo’n 10 jaar geleden kreeg ik te maken met forse duizeligheidsklachten die mijn leven dusdanig beïnvloedden, dat ik mezelf wat kwijt raakte. Ben door de medische molen geweest en de conclusie was een zeer zwak werkend evenwichtsorgaan, waar ik mee moest leren leven. De klachten kunnen op ieder moment terugkomen of worden geactiveerd. De afgelopen jaren meerdere sporten/bewegingsvormen geprobeerd, maar was altijd bang om door bepaalde bewegingen weer last van duizeligheidsklachten te krijgen en dat is helaas ook een aantal keren gebeurd. Deze klachten hielden soms maanden aan, voelde me continu een soort van zeeziek en misselijk. Hierdoor ontwikkelde ik angst om te bewegen.

In de herfst van 2023 had ik zin om toch weer iets te proberen en heb Alline benaderd en mijn klachten met haar gedeeld. Haar advies was om de Integrale Yin Yoga te proberen, een vrij rustige yogavorm. Alline heeft mij in het begin extra goed in de gaten gehouden en begeleid.

De Integrale Yin Yoga ging me zo goed af, dat ik ook de Integrale Yoga wel aandurfde. Ook deze vorm gaat me goed af en ik kan en wil er liever niet meer zonder.

Ik ben me nu bewuster van mijn lichaam en wat ik nodig heb om goed te functioneren.

Voel me lichter, energieker, sterker en durf weer te bewegen! Ook val ik beter in slaap en slaap beter door gedurende de nacht.

Je wordt door Alline goed en kundig begeleid om in en uit de houdingen te komen. Voor, tijdens en na de houdingen is er aandacht voor de ademhaling en ontspanning. Voor iedere houding is ook wel een alternatief. Als het niet gaat, voel je vrij om uit de houding te komen of om een alternatief te vragen.

Kortom: integrale yoga bij Alline heeft mijn angst om te bewegen weggenomen en mijn kwaliteit van leven echt positief beïnvloed.

 

Nathalie, Integrale Yoga, april 2024

Ik geniet van de lessen, de ontspanningssessies en mijn lichaam vaart er wel bij!

In september ben ik gestart met Yoga.
Vanwege fysieke klachten belandde ik in Februari na onderzoeken en scans bij de neuroloog.
Daar kreeg ik te horen dat mijn onderrug aardig wat slijtage vertoonde en ik een beginnende hernia had in mijn linkerheup.
Na 6 injecties om de pijn te bestrijden en ik het advies kreeg om te gaan zwemmen of Yoga te gaan beoefenen heb ik die stap gemaakt.

Het heeft mij tot dusver al vele voordelen gebracht.
Zo zijn mijn kleinere rugspieren behoorlijk sterker geworden wat weer verlichting geeft in de onderrug.
Mijn fysio is uitermate tevreden!
Ook ben ik bloeddonor, bij elke donatie wordt mijn bloeddruk opgenomen. Die is altijd iets hoger dan volgens de grafieken hoort.
De laatste donatie was mijn bloeddruk keurig en kreeg ik de vraag of ik medicatie had.
Nee hoor, maar ik doe sinds kort wel aan Yoga.
Als antwoord kreeg ik daarop dat Yoga inderdaad ook helpt bij een verhoogde bloeddruk.

Zelfs in slaap komen gaat beter wanneer ik in de ontspannen houding Savasana lig.

Nooit gedacht dat Yoga zoveel kan betekenen voor een mens.
De gedachte dat het zweverig zou zijn is voor mij voltooid verleden tijd.
Ik geniet van de lessen de ontspanningssessies en mijn lichaam vaart er wel bij.
En zelfs op mijn 54e had ik niet gedacht dat mijn lichaam nog zo soepel kon zijn.

Tineke Otte, Integrale Yoga, december 2022

Het was voor mij heel fijn, ik heb weer iets afgesloten en verwerkt.

Eind september heb ik met Alline buiten gezwommen. Op de weg heen geloofde ik nog niet of ik wel echt het water in zou gaan. Ik ben een enorme koukleum. Toen we er eenmaal waren heeft Alline mij goed begeleid om het water in te gaan. Het was heftig, maar ook mooi. En zelfs emotioneel. Ik schrok van de reactie die mijn lichaam gaf. Het was dezelfde reactie als toen ik een keizersnede kreeg en had dit als negatief ervaren. Ik kwam erachter dat dit helemaal niet iets negatiefs is, maar gewoon een reactie van het lichaam waar ik naar kan kijken zonder in paniek te raken. Het voelde bizar om het gewoon te kunnen bekijken, zonder dat er iets gebeurt. Alline heeft mij goed bijgestaan. Het was voor mij heel fijn, ik heb weer iets afgesloten en verwerkt. Het voelt als een overwinning en een hele aparte ervaring.

Buitenzwemsessie, september 2022

Dus als ik misschien geheel meer ontspan, dan loopt het daar niet vast.

Naar mijn idee had ik geen grote lichamelijke reactie. Wel had ik bewustwording dat, hoe ik nu leef, zo opgejaagd en gehaast, dat ik dat zelf creëer en ook weer iets anders kan creëren. Ik had het idee dat mijn keel de eerst twee dagen minder pijn deed. De spanning zit daar ook. Dus als ik misschien geheel meer ontspan, dan loopt het daar niet vast. Ik probeer dit vast te houden en voel mij wel echt beter deze week dan die weken ervoor. Het was een fijne ervaring.

Ontspanningssessie, januari 2023

..alsof dat als een soort warme stroom uit m’n lichaam verdween en dat het eruit moest..

Ik zag er best wel tegenop, ook het onbekende. Raar genoeg voelde het heel goed.

Ik vond het wel heftig, het was alsof ik even onbewust stilstond bij alles wat ik graag wil verwerken. Het was alsof dat als een soort warme stroom uit m’n lichaam verdween en dat het eruit moest.

Na de behandeling was ik ook even helemaal van de wereld en helemaal relaxed en rustig. En zo voelt het nog steeds.

Ik slaap heel goed. M’n rug en hoofdpijn zijn sinds weken de laatste paar dagen weg. Hoe het werkt, geen idee! Ik geef me er maar aan over en dat voelt heel goed.

 

Ontspanningssessie, oktober 2022

Veel meer ontspannen
Na de yoga en de behandeling van Martijn voelde ik mij veel meer ontspannen.
De spanning in mijn bovenrug zit er nog wel maar in veel mindere mate.

 

Ontspanningssessie, juni 2022
Een oase van rust, echt stille vrede!
Het was voor mij een hele fijne avond. Waar ik eerst dacht, dat er niet zoveel gebeurde, bleek dat toch anders.
Met een heel onrustig gevoel begon ik aan de les, dacht dit wordt niks en kon het ook niet loslaten. Mijn gedachten en gevoelens schoten alle kanten op.
Na de 2de behandeling van Martijn gebeurde het tegenovergestelde. Ik belandde in een heerlijke rust, voelde me helemaal ok, zacht om mezelf te zijn en sterk om alles aan te kunnen. Het was goed zoals het was. Een oase van rust, echt stille vrede!
En het mooie is, dat het nog steeds grotendeels zo voelt. In het weekend nog heel sterk, nu wat minder maar nog wel aanwezig. Zo dankbaar hiervoor. En tegelijk ook, hoe kan ik hier zelf voor zorgen?

Ook fysiek een paar reacties, vooral dezelfde avond. Gelijk al keelpijn en een zwaar hoofd en wat later ook een schrijnend gevoel bij het SI-gewricht. Een dag later was het zo goed als over.

Ontspanningssessie, mei 2022