Integrale Kracht Yoga

Met een frisse duik

Zaterdag 24 september

Deze les Integrale Kracht Yoga is een yogales van zo’n 1,5  uur. Dit is een versterkende yogales, waarin we gaan werken vanuit Hara. Door middel van de aandacht kun je in contact komen met dit krachtcentrum, gelegen in onze onderbuik.

Het woord Hara staat voor buik en is een gebied wat ligt in het bekken. Dit is in wezen onze innerlijke bron van kracht. Door in contact te komen met dit gebied, kun je ervaren dat er een diep gevoel van stilte over je komt.

De les bestaat naast de aandachtsoefeningen uit versterkende houdingen/asana’s, die je natuurlijk ook in deze les binnen je eigen mogelijkheden uitvoert. Ook deze houdingen versterken het bekken- en buikgebied. Door middel van een krachtige ademhalingsoefening laten we de energie uit dit gebied nog meer stromen.

Na de yogasessie gaan we, voor wie dat wenst, met eigen vervoer naar een buiten-zwemgebied. Daar herhalen we nogmaals de ademhalingsoefeningen, waarna we rustig het koude water in gaan. Buitenzwemmen en koud water brengt je nog meer naar je kern. Het hoofd verstilt en je komt na iedere zwemsessie een stukje sterker uit het water.

Een bijkomend voordeel van het koude water, is dat het je energie weer omlaag brengt. Werken op het bekkengebied kan er in sommige gevallen voor zorgen dat je innerlijke energie teveel omhoog gestuwd wordt. Dit kan het geval zijn als je van nature niet goed geaard bent of wanneer er trauma of onverwerkte emoties vastzitten in het bekken. Door te werken op het bekken kunnen deze vrij komen. Het koude water zorgt ervoor dat de energiestroom daarna weer meer in balans komt.

Houd je niet van zwemmen? Het is ook mogelijk alleen de yogasessie mee te doen.

Na het zwemmen staat er thee en wat lekkers voor je klaar.

Praktische informatie

Thema: Hara
Datum: Zaterdag 24 september
Tijd yogasessie: 09.30 – 11.00 uur
Tijd zwemmen: 11.15 – 12.00 uur
Kosten: € 25,-  (incl thee)
Locatie: Yogastudio Leela, Great Sminia 38, 9172 RA Ferwert

Ik meld me aan