Stoelyoga

ontspannen in beweging

Stoelyoga

Stoelyoga is een rustige vorm van yoga, waarbij alle houdingen plaatsvinden op de stoel. Ook in deze lessen besteden we veel aandacht aan de adem en ontspanningsoefeningen. Een complete vorm van yoga, maar voor iedereen toegankelijk. Je doet de oefeningen binnen je eigen mogelijkheden.

 

Yoga op de stoel

In de stoelyogalessen doen we veel houdingen en oefeningen die de rug en de wervelkolom soepel en sterk houden, waardoor het lichaam zijn vitaliteit behoud. We werken aan kracht in been- en voetspieren, houden de gewrichten los en soepel en proberen stil te staan bij een krachtige bekkenbodem, de basis van onze romp.

 

Ademhaling

We besteden veel aandacht aan de ademhaling. Naar mate je ouder wordt, zie je soms dat de adem steeds hoger in het lichaam komt. Hierdoor verkort de adem, waardoor het lichaam chronisch een licht tekort aan zuurstof en energie ervaart. Wanneer de adem zich weer verdiept, voelt het lichaam energieker aan, terwijl de geest meer ontspannen raakt.

 

Ontspanningsoefeningen en visualisatie

Door verschillende aandachtsoefeningen leren we het lichaam om goed te ontspannen. Hierdoor krijgt je lichaam een reset, met name voor het zenuwstelsel. Het lichaam krijgt de kans te herstellen en met name het slapen verbeterd vaak, wanneer we overdag voor een korte periode een diepe ontspanning opzoeken.

Kennismakingsles:

Dinsdagochtend 26 september van 11.00 – 11.45 uur.

Kosten

Kennismakingsles: € 5,00
Leskaart 10 lessen: € 50,-

Ben jij benieuwd naar de stoelyoga?

Je bent van harte welkom om een keer een les te proberen.

Nu aanmelden Lestijden Praktische informatie