Alline van der Meulen

Yogadocente

Wie ben ik?

De visie van de integrale yoga voelde voor mij als thuiskomen. De boeken van de grondlegger van de Integrale Yoga, Sri Aurobindo, maakten letterlijk veel in me los. Het werd een noodzaak om te leren gaan met energie. Daarnaast kwam vanaf die tijd de vraag ‘wie ben ik’ in alle hevigheid terug. Een vraag, die al op jonge leeftijd een belangrijke rol speelde in mijn leven.

Op mijn 15e kwam ik in een depressieve periode terecht bij natuurgenezer, paragnost en magnetiseur Jac Zitman. Hij vertelde me toen al dat ik de waarnemer was, niet ‘Alline’. Ik begreep er helemaal niets van, maar wist dat het waar was. Ook tijdens mijn studies (het Cibap en de Kunstacademie) bleek het vraagstuk ‘wie ben ik?’ een steeds terugkerend thema.

Door onder andere yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen en het magnetiseren leerde ik om te gaan met energie. Door steeds helder en bewust te blijven waarnemen, werd duidelijk hoe het zit met mezelf. Na een intense periode van zoeken loste uiteindelijk de vraag op. In het oplossen van de vraag, lag het antwoord besloten.

Je word je bewust van de stilte, het getuige zijn, achter al het denken, achter al de gevoelens, achter alles wat je waar kunt nemen. De heldere, blauwe lucht achter de wolken.

 

Integrale Yoga

Je bent van harte welkom in één van de yogalessen!

 

Integrale Yoga: ontspanning en bewustzijn

Hoe het begon

Op mijn 20e kwam ik in aanraking met yoga. Ik herinner me nog goed één van mijn eerste lessen. Ik kon nauwelijks voorover buigen en alle oefeningen voelden erg ongemakkelijk voor mijn stijve lichaam. Het meest opvallendste vond ik nog dat ik nauwelijks iets voelde. Mijn beide voeten tegelijk voelen was een onmogelijke opgave.

Na een jaar yogalessen te hebben gevolgd besloot ik in de zomer periode te stoppen. Toen mijn depressieve gevoelens en angsten meteen weer terugkwamen, ‘moest’ ik van mijn vriend doorgaan met de yoga. De beste beslissing ooit! Al die jaren ben ik blijven lessen en werd ik steeds enthousiaster.

Begin 2016 kreeg ik het aanbod om zelf yogales te geven. Ik werd persoonlijk opgeleid volgens de visie van de Integrale Yoga. Begin 2017 ben ik gestart met het geven van yogalessen.