De Rishikesh-serie
workshop 

Wil jij verdieping in de yoga? Of ben je op zoek naar een yogaserie die je thuis, zelf zou kunnen beoefenen? Tijdens deze workshop over de Rishikesh serie gaan we kijken naar de basis van yoga. Wat is de kern van yoga? Hoe neem ik een houding juist aan? Hoe werkt de ademhaling? Wat is het belang van de aandacht tijdens en na een asana?

De Rishikesh Serie is een hele mooie basisserie, bestaande uit 9 asana’s (houdingen). De houdingen werken sterk in op o.a. de buikorganen en de wervelkolom. In deze Intensive beoefenen we deze serie yogahoudingen, maar gaan we ook dieper in op de werking van iedere asana. We gaan kijken hoe je een houding zo goed mogelijk aan kunt nemen, passend bij jouw lichaam en de mogelijkheden op dit moment. Waar nodig bieden we een alternatieve houding, de toch past bij de werking van de serie. 

Van oorsprong werd deze serie onderwezen in de Ashram van Svami Sivananda in Rishikesh. Ze werd door de Nederlandse Yogi André van Lysebeth toegankelijk gemaakt voor mensen uit het westen. Yogadocente Alline van der Meulen maakt in deze workshop de Rishikesh serie toegankelijk voor iedereen, al is enige ervaring met yoga prettig. 

Inhoud:

In het eerste deel van de workshop gaan we kijken naar de theorie van yoga in het algemeen. We gaan kort in op de visie van de Integrale Yoga. Daarnaast bestuderen we de asana’s uit de Rishikesh serie afzonderlijk van elkaar. Wat is de werking van een houding? Wat zijn mogelijke contra-indicaties? Wat zijn mogelijke valkuilen in een houding? Daarnaast gaan we kijken naar alternatieve houdingen, wanneer dat nodig is. 

In het tweede deel gaan we de serie in z’n geheel beoefenen. Hierbij voegen we ook ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie toe. Je ontvangt na afloop een hand-out, zodat je ook thuis kunt oefenen. 

Ook als je de workshop eerder hebt gedaan, ben je van harte welkom. Neem je hand-out mee en gebruik de workshop als een verdieping op je yoga-beoefening thuis. Je krijgt 5 euro korting op de workshop.

Praktische informatie

Datum: er is nog geen nieuwe datum bekend
Tijd: van 09.30 – 12.00 uur
Kosten: € 35,00
Locatie: Studio Leela, Pyter Jurjenstrjitte 17, Stiens

Heb je belangstelling voor deze workshop? Laat het gerust weten.

Ik heb belangstelling