Adem en Koudwatersessie
bewustzijn, adem en koud water

Je lichaam blootstellen aan koud water heeft veel voordelen. Over de gezondheidseffecten voor het lichaam kun je tegenwoordig veel lezen. Het interessante aan koud water, is voor mij het bewustzijnsaspect. 

Wanneer je het lichaam in contact brengt met koud water, ontstaat er een acute stressreactie. Je leert om door te ademen op het moment dat het lichaam deze reactie geeft. En nog mooier, je leert om zo te ademen, dat de ademhaling en het lichaam weer ontspannen worden. Dit maakt koud water een prachtige training, waarin je leert om te gaan met acute (en wellicht ook chronische) stress. 

Daarnaast is koud water een krachtige manier om overtuigingen, angsten of andere onderliggende gevoelens onder ogen te komen. Koud water is zo direct, dat je niet meer met je dagelijkse ontwijkingstactieken de boel kunt camoufleren. Wanneer er bijvoorbeeld angst is, op het moment dat je het water in gaat, voel je de angst. Je komt hem onder ogen, geeft de angst de ruimte en wordt je bewust van de stilte achter de angst. (Wil je hierover meer lezen? Lees dan dit artikel) Ontdek, ervaar en zie dat je bewustzijn, die stilte of openheid bent!

Maar nu to the point. Wat gaan we doen? 

Deze sessie doen we in kleine groepjes. We starten gezamenlijk in Studio Leela, waarin we kort in gesprek gaan. Wat verwacht je van het koude water? Wat kom je in jezelf tegen als je je daarop voorbereid? 

Na een ontspannings- en bewustwordingsoefening, gaan we aan de slag met de ademhaling. We doen we een krachtige ademhalingsoefening voor meer helderheid, meer zuurstof en meer prana (levenskracht) die tevens je immuunsysteem reset. Daarna gaan we naar een aandachtsoefening voor de ademhaling, die we ook toepassen in het water.

Na deze voorbereiding gaan we naar de zeedijk, waar een prachtig zwemgebied is. Daar herhalen we kort de ademhalingsoefeningen en gaan we rustig, stil en bewust het koude water in.

Na de sessie gaan we terug naar de studio, is er thee en wat lekkers en kun je je ervaringen delen. 

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 23 maart
Tijd: 09.30 – 11.30 uur
Kosten: € 35,-
Locatie: Studio Leela, Pyter Jurjenstrjitte 17, Stiens
Zwemlocatie: De Heining, Hallum

(max 5 deelnemers)

Praktische informatie

Datum: Zondag 24 maart
Tijd: 09.30 – 11.30 uur
Kosten: € 35,-
Locatie: Studio Leela, Pyter Jurjenstrjitte 17, Stiens
Zwemlocatie: De Heining, Hallum

(max 5 deelnemers)

(Komt deze datum je niet goed uit, maar zou je deze winter nog wel graag een Koudwatersessie willen meemaken? Laat het gerust weten, bij voldoende deelnemers plan ik een nieuwe sessie.)

Ik meld me aan

Let op: je doet deze sessie mee op eigen risico. Ik ga er vanuit dat je geen achterliggende, fysieke klachten hebt. Het kan fijn zijn dat je ervaring hebt met ademhalingsoefeningen. Dit is geen voorwaarde, maar kan wel prettig zijn. Het zwemwater waar we naartoe gaan is ondiep, je kan overal tot je middel in het water staan.