Zwangerschapsyoga

ontspannen in beweging

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een mooie manier om op een ontspannen manier in beweging te blijven tijdens de zwangerschap. Je behoudt de souplesse in het lichaam, terwijl je op een rustige en veilige manier het lichaam sterk houdt. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de ademhaling en aan ontspanningsoefeningen. Want in een periode waarin er zoveel verandert in je lijf én in je leven, is het des te belangrijk de rust in jezelf te bewaren. 

 

In beweging tijdens de zwangerschap

Vanaf het tweede trimester kun je starten met zwangerschapsyoga. We beoefenen houdingen die prettig en veilig zijn tijdens de zwangerschap. Hiermee creëren we ruimte in het bekken, versterken we de rug en houden we haar soepel. Het belangrijkste van de houdingen is, dat je in contact blijft met je lichaam. Wat heb ik nu precies nodig? Wat voelt voor mij goed? Kan ik de houding zo aannemen dat het prettig voor me is? En hoe kan ik zo goed mogelijk ontspannen in een houding? 

Hoe beter jij in contact blijft met je lichaam, des te gezonder kom je je zwangerschap door! Daarnaast zijn er veel houdingen die kunnen ondersteunen bij klachten, bijvoorbeeld bij bekkeninstabiliteit.

 

Voorbereiding op de bevalling

In de zwangerschapsyogalessen besteden we veel aandacht aan de bevalling. Hoe bereid je je daar nu op voor? Het belangrijkste is, dat je leert luisteren naar je lichaam en dat je daar op gaat vertrouwen. Welke houdingen zijn prettig tijdens de bevalling? Daarnaast leer je met vooral de ademhaling, hoe je ontspannen kunt blijven. 

 

Ervaringen delen

In de les zijn we niet alleen bezig met onszelf en het kindje in je buik. Het is ook fijn om ervaringen te kunnen delen met andere zwangeren. Iedere les starten we met een korte gespreksronde: hoe gaat het nu? Waar loop je tegenaan? 

 

Partnerles

Als je zwanger bent van je eerste kindje, weet je misschien nauwelijks wat je te wachten staat tijdens de bevalling. Hoe ontspannener je je bevalling ingaat, des te minder kans op complicaties zijn er. Je kunt je dus wel degelijk voor bereiden op je bevalling! Het is fijn als je partner je op de juiste manier kan ondersteunen. Daarom is er de mogelijkheid tot een partnerles, waarin ook je partner leert hoe je het beste kunt ademen en hoe je tijdens de bevalling goed kan ondersteunen. 

 

Over yogadocente Alline van der Meulen

Alline heeft ruim 8 jaar ervaring als yogadocent. Ze weet alles over energie, de ademhaling en ontspanning. Bewustwording is de rode draad in haar leven. 

“Naast ‘yogajuf’ ben ik moeder van twee jongens, ondertussen 7 en 8 jaar. Ook tijdens mijn eigen zwangerschappen beoefende ik zwangerschapsyoga, waar ik met name tijdens de bevallingen veel aan heb gehad. De bevalling zelf vond ik een prachtige ervaring! Het is zo indrukwekkend om te ervaren hoeveel kracht erbij komt kijken. Als je je hier aan over durft te geven, doet het lichaam precies wat nodig is om je kindje rustig ter wereld te laten komen. Ik zou het fijn vinden om je dit vertrouwen en deze ontspanning mee te geven in mijn lessen.”

Naast haar ervaring als yogadocente, was Alline lange tijd verbonden aan de website en het gelijknamige boek: Het Nieuwe Zwanger Worden. Op een natuurlijke manier de zwangerschap en de bevalling beleven, was hierin de drijfveer. Dit zul je ook ervaren in haar lessen. Je bent van harte welkom!

Kosten

Losse lessen: € 12,50
Leskaart 10 lessen: € 100,- (12 lesweken geldig)

Partnerles: € 55,00 (1,15 uur)

Ben jij benieuwd naar de zwangerschapsyoga?

Laat het dan weten! Bij voldoende interesse kan ik een groep starten, bijvoorbeeld op de donderdagochtend.

Nu aanmelden Lestijden Praktische informatie
Zwangerschapsyoga