Hoe magnetiseren mijn leven veranderde…

Magnetiseren is voor veel mensen maar een wazig begrip. Waarschijnlijk weet je dat magnetiseren iets te maken heeft met genezen met je handen, maar verder? Sommige mensen vinden het zweverig of gewoon ronduit ongeloofwaardig. Hoe kun je nu iemand genezen door enkel gebruik te maken van je handen en energie?

 

Voor mij is magnetiseren juist één van de mooiste en krachtigste vormen van geneeskunde.

 

Voor mij is magnetiseren juist één van de mooiste en krachtigste vormen van geneeskunde. Ik heb zelf mogen ondervinden hoe magnetiseren je leven positief kan veranderen. 

 

Veertien was ik, toen ik het leven niet zo leuk meer vond. Ik was depressief, deed aan automutilatie en zag het leven niet meer zitten. Toen ook de mensen om me heen zich zorgen begonnen te maken, kwam ik terecht bij de huisarts. Met een verwijsbrief voor de psychiater kwam ik weer thuis. Precies op die dag sprak mijn moeder een familielid. Ze vertelde dat ze zich zoveel beter voelde door een aantal behandelingen van magnetiseur en paragnost Jac Zitman. 

Mijn moeder besloot Jac om advies te vragen over mij. In dat eerste telefoongesprek kon hij precies uitleggen hoe het met me ging en hoe ik was. Ook vertelde hij dat mijn hormonen uit balans waren geraakt nu ik in de puberteit was gekomen en dat hij daar wel wat aan kon doen.

Zijn uitleg gaf mijn moeder vertrouwen. Nog diezelfde week reden we naar Oosterzee-buren, waar Jac zijn praktijk had. Ik had geen idee wat ik me voor moest stellen bij een ‘paragnost-magnetiseur’, dus ik liet het maar over me heen komen. Jac praatte grotendeels over koetjes en kalfjes en ondertussen behandelde hij me. Ook kreeg ik kruiden en tarwekiemolie mee naar huis.

 

Twee dagen lang was ik vrolijk, relaxed en rustig in mijn hoofd. Ik voelde me weer mezelf!

 

Zelfs nu nog kan ik me precies herinneren hoe ik me voelde na die eerste behandeling. Het was zo’n verschil! Twee dagen lang was ik vrolijk, relaxed en rustig in mijn hoofd. Ik voelde me weer mezelf! Ongeveer een half jaar reden we, eerst om de twee weken en later om de maand naar Oosterzee. Steeds langer bleef het positieve gevoel hangen en langzamerhand werd ik steeds stabieler. Het leven kreeg weer kleur, ik had er weer zin in!

De jaren daarna bleef ik contact houden met Jac. Als ik weer een dipje had, kon hij me in een telefoongesprek er weer bovenop helpen. Liever nog reed ik naar Oosterzee, want een behandeling deed me altijd erg goed. 

 

Het bracht openheid en helderheid.

 

In de periode van mijn yogaopleiding ontstond er weer een heftige periode. Ik kreeg te maken met intense energieën en wilde het antwoord op de vraag: ‘wie ben ik werkelijk’? Ook in die tijd was ik blij dat Jac me, met onder andere het magnetiseren, regelmatig kon ondersteunen. Het bracht openheid en helderheid. En op de momenten dat er heftige emoties naar boven kwamen, kon ik de dingen in een ander licht zien. 

 

Toen ik later in contact kwam met Martijn, Jac’s oudste zoon, was er meteen veel herkenning. In zekere zin waren we op dezelfde manier opgevoed, omdat Jac ook in mijn leven altijd zo’n belangrijke rol heeft gespeeld. Martijn en ik hadden dezelfde zoektocht ondergaan en deelden onze passie voor spiritualiteit, gezondheid en energie. Martijn is, net als Jac, geboren met de kracht om te kunnen magnetiseren. 

 

Een genezende kracht, een verlichtende en liefdevolle kracht die we allemaal in meer of mindere mate bij ons dragen maar die bij mensen als Jac en Martijn uitbloeit

 

Zoals je ziet heeft het magnetiseren altijd een bijzondere rol gespeeld in mijn leven. Voor mij is het al lang niet meer een vaag of zweverig begrip. Ik ben juist dankbaar dat de natuur sommige mensen zo’n prachtige, natuurlijke kracht heeft gegeven. Een genezende kracht, een verlichtende en liefdevolle kracht die we allemaal in meer of mindere mate bij ons dragen. Maar die bij mensen als Jac en Martijn uitbloeit, zodat ze de mogelijkheid geeft ook andere mensen hun eigen kracht weer te ontdekken. 

 

Nu, na meer dan 35 jaar een zeer druk bezochte praktijk te hebben gehad, geeft Jac het stokje deels door aan Martijn. Jac doet nog telefonische consulten en hij beantwoord vragen via de mail. Ook zijn webwinkel, met de door hem ontwikkelde kruiden en tarwekiemolie, wordt dagelijks gevonden door mensen over de hele wereld. Maar het magnetiseren zelf, dat is nu aan Martijn.

Wil je meer informatie over magnetiseur Martijn Zitman? Of wil je een afspraak maken?

Ga naar de website van Martijn Zitman